Web Analytics Made Easy - Statcounter

 خبرگزاری فارس- محمد تاجیک: دوران خفقان ستم‌شاهی حال و هوای نفس‌گیر و التهاب‌آوری داشت. همه چیز رنگ و بوی سختی و استبداد داشت؛ از مرگ صدها زن و مرد و کودک در روستاها در نبود پزشک و دارو، تا ترک تحصیل هزاران کودک و نوجوان در نقاط روستایی و شهری؛ هدر رفتن استعدادهای قابل شکوفا شدن نوجوانان و جوانانی که در حسرت امکانات ابتدایی آموزش و تخته سیاه و نیمکت، سر در گریبان گرفته و در جهل و بی‌سوادی به سر می‌بردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها که آرزوی خواندن و تماشا کردن صفحات کتاب داستانی و کودکانه را هر روز به رؤیاهای خود اضافه می‌کردند و ضمیر و فطرت پاکشان، در زلال علم و دانش شست‌وشو نمی‌شد.

روستاها و روستازادگانی که با دیده حسرت و خود کم بینی، به کودکان هم سن و سال خود در شهرها می‌نگریستند و نگاه غمباری به کیف و کتاب و شوق آنها در راه مدرسه داشتند.

اگر در روستایی مدرسه‌ای بود، تنها نام مدرسه را به دنبال داشت، اما ابزار و امکانات آن بسیار محدود بود و تنها در تخته چوبی رنگ و رو رفته و صندلی‌های چوبی کهنه‌ای خلاصه می‌شد.

نه از وسایل ورزشی خبری بود، نه از آزمایشگاه و برنامه‌های متنوع فرهنگی و تربیتی.

معلمان بسیاری را می‌دیدی که برای رسیدن به کلاس درس ساعت‌ها با پای پیاده و در شرایط سخت و طاقت‌فرسا راهی مدرسه می‌شدند و سفره دانش‌‌اندوزی که به دلیل عدم امکانات، در خانه‌ها و در فضای بی‌پناهگاه سرد زمستان و گرمای سوزان تابستان تنها برای بخشی از دانش‌آموزان گسترده می‌شد.

روایت تلخ دانش‌آموزان قصه پُر غصه‌ای بود که هر سال تکرار می‌شد و تنها عده قلیلی در شهرها و مناطق برخوردار بودند که با آرامش نسبی به کلاس درس می‌‌رفتند و به تبع آن همه فقر و بی‌عدالتی آموزشی، هزاران استعداد ناب و بکر نوجوانان و جوانان این مرز و بوم قربانی بی‌عدالتی و بی‌کفایتی حکمرانان نظام ستمشاهی شده بود، اما خورشید انقلاب که از پس ابرهای تاریک و بی‌روح نظام شاهنشاهی طلوع کرد و درخشید، نور امید و نشاط بر تن سرد کودکان و نوجوانان این مرز و بوم تابید و جوانه‌های دانایی و توانایی آینده‌سازان وطن از دل سرزمین‌های دور و نزدیک میهن پُر گوهر ایران برخاست.

دیگر مدرسه رفتن و کیف و کتاب به دست گرفتن کودک روستایی، رؤیا و اعجاز نبود؛ چرا که او نیز می‌توانست همراه و مانند کودک شهری و برخوردار، هر روز زنگ خاطره انگیز مدرسه را بشنود و با شوق و رغبتی مثال‌زدنی مسیر علم و دانش را طی کند.

اما امروز به برکت استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران، پرچم پرافتخار ایران و چتر آموزش و پرورش این مرز و بوم بر سر همه دانش‌آموزان و جویندگان علم و دانش در اقصی نقاط ایران سرافراز گسترانده شده است؛ از روستاهای مرزی در سیستان و بلوچستان و شرق کشور تا کوچک‌ترین منطقه در شمال غرب، زنگ مدرسه نواخته می‌شود.

 110 مدرسه با یک دانش‌آموز و در 4800 مدرسه کمتر از 5 دانش‌آموز شادی‌کنان پشت نیمکت دانایی می‌نشینند؛ به هر وسیله ممکن محفل علم‌آموزی برقرار است، در کپر و کلاس خشت و گلی تا کانکس و چادر عشایری همه در انتظار علم آموختن به نسل آینده ساز ایران هستند.

هیچ کودک و نوجوانی نیست که امروز در حسرت دانستن و نوشتن، زانوی غم در بغل کند و لباس رعنای دانایی بر تن هر فرزند روستایی و شهری پوشیده شده است.

کتاب‌های درسی به دورترین نقاط این سرزمین به هر طریق ممکن می‌رسد و آنجا که توان ساخت مدرسه و کلاس درس از عهده دولت خارج است؛ دستان شفابخش خیرین یار و یاور دانش‌آموزان است و این که دامنه نوع دوستی و مهرورزی خیرین به خارج از کشور هم رسیده و صدها خیّر خارج‌نشین هم در امر خداپسندانه مدرسه‌سازی مشارکت دارند.

حالا که 40 سال از شکوفا شدن درخت نظام جمهوری اسلامی ایران می‌‌گذرد و تعلیم و تربیت اسلامی و عدالت محور بر رأس آموزش و پرورش آن قرار دارد، محصول و ثمره این نظام آموزشی که دانش‌آموزان مستعد و خلاق آن هستند که قله‌های علم و دانش را در داخل و خارج کشور فتح کرده و مایه افتخار و مباهات میهن در عرصه‌های رقابت‌های علمی در جهان شده‌اند.

اوج ثمردهی نظام تعلیم و تربیت اسلامی تنها به کسب موفقیت‌های علمی و مادی منحصر نمی‌شود؛ چرا که تقدیم 36 هزار دانش‌آموز شهید و 5 هزار معلم در دفاع مقدس گنجینه گرانبها و تحفه ارزشمندی از نظام آموزش وپرورش اسلامی است.

آنها که با آموختن درس ایثار و گذشت در کلاس درس و عملی کردن این ارزش‌های اخلاقی و انسانی در میدان نبرد و دفاع از وطن، خون خود را فدای اعتلای نظام جمهوری اسلامی و پاسداری از میهن کردند.

 در یک کلام، باید گفت همه دانش‌آموزان، معلمان و متولیان تعلیم و تربیت و دلسوزان نظام، در ماراتنی 40 ساله به جنگ جهل و نادانی به جای مانده از بی‌عدالتی و بی‌کفایتی نظام ستم‌شاهی رفته و هر روز برگ زرین دیگری از صفحات درخشان رشد و پیشرفت کشور را ورق می‌زند و این راه همچنان ادامه دارد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۱۲۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهان مهد نیروهای فرهنگی و فکری است/دانش آموزان و نوجوانان مخاطبان اصلی برنامه‌های فرهنگی

اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان در جلسه علنی این هفته شورا در حاشیه تجلیل از شماری معلمان پیشکسوت و جوان شهر اصفهان، دیدگاه‌های خود را نسبت به موضوع تعلیم و تربیت بیان کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در حاشیه تجلیل از شماری معلمان پیشکسوت و جوان شهر اصفهان در صدوسی‌ویکمین جلسه شورای اسلامی شهر اصفهان، اعضای شورا به بیان دیدگاه‌های خود نسبت به موضوع تعلیم و تربیت پرداختند.

عباس حاج‌رسولی‌ها، رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به نقش تأثیرگذار معلمان و دانش‌آموزان در هشت سال دفاع مقدس اظهار کرد: از ۱۶ سال پیش در شورای اسلامی بسیاری معلم بودند و تعدادی از شهرداران شهر نیز در این کسوت فعالیت داشتند.

وی با بیان اینکه بهتر بود همان شورای اول آموزش و پرورش به صورت محلی و در قالب مدیریت واحد شهری اداره می‌شد گفت: قطعاً اتفاقات بهتری در شهر رقم ما خورد، امیدوارم دولت به فکر بیفتد و بتوانیم آموزش و پرورش با مدیریت واحد شهری اداره شود.

سخت‌گیری در گزینش به نوعی خود زنی است

احمد شریعتی، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان با تقدیر از طرح معلمان فداکار و ایثارگر و تجلیل از معلمان شهرستان ورزنه که با جمع‌آوری کمک‌های مالی شنوایی را به دانش آموز خود هدیه کردند اظهار کرد: این درست که برای تربیت فرزندان نیازمند نیروی با تجربه و متعدد و متخصص هستیم اما اکنون در گزینش‌ها سخت گیری می‌شود، در این راستا اصفهان بیشترین موارد ارجاع را داشته است.

وی افزود: بسیاری از خانواده‌های شهدا و طلبه در این گزینش‌ها رد شدند، چرا خود زنی می‌کنیم، درخواست می‌کنم این موارد را به عنوان حق آن افراد دنبال کنید.

نیازمند تقویم ثابت در مناسبت‌ها و رویدادها هستیم

علی صالحی، سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان با تقدیر از تعامل و مشارکت میان آموزش و پرورش و مدیریت شهر در راستای برگزاری برنامه‌های مختلف اظهار کرد: در کنار تربیت نیرو، شاهد دغدغه‌های فرهنگی و اجتماعی آموزش و پرورش هستیم، اما معتقدم مسیر باید تثبیت شود و این ریل‌گذاری فارغ از حضور ما و شما ادامه پیدا کند.

وی با تاکید بر اینکه برای ارتقای شاخص‌های کیفی برنامه‌های تعاملی باید گام برداریم گفت: اصل ورزش به‌عنوان یک اولویت تثبیت شود و سرانه ورزشی ارتقا پیدا کند؛ در این راستا ریل‌گذاری انجام شود، به‌عنوان مأموریت دائمی دو مجموعه باقی بماند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت پارکینگ‌های مدارس اتفاق قابل توجهی است، ادامه داد: بخشی از مخاطبان اصلی برنامه‌های حوزه فرهنگی و اجتماعی باید به سمت آموزش و پرورش برود.

صالحی دانش‌آموزان و نوجوانان را مخاطبان اصلی برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی به عنوان یک اولویت دانست و تصریح کرد: نیازمند تقویم ثابت در مناسبت‌ها و رویدادها هستیم که امیدواریم در این راستا گام‌های مشترک بیشتری برداریم و آن را تثبیت کنیم.

اینجا اصفهان است، مهد نیروهای فرهنگی و فکری

مجید نادرالاصلی، رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به سخن مقام رهبری که «معلمان با قناعت آینده ساری می کنند» و با تقدیر از معلمانی که به رسالت تبیینی خود توجه دارند اظهار کرد: مقام رهبری در دیدار اخیر با معلمان دل نگرانی و گلایه مندی هایی را نسبت به آموزش و پرورش مطرح کردند.

وی افزود: آموزش و پرورش مشکلات بسیار دارد ما هم آن را می‌دانیم اما مشکل اصلی در محاق قرار گرفته است.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به نقش تأثیرگذار معلمان پرورشی در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: مدیریت شهر و شورا در این دوره از آغاز، با انتخاب علی قاسم زاده به عنوان شهردار چراغ سبز خوبی به حوزه آموزش و پرورش نشان داده است، در این راستا می‌شد اتفاقات خوب‌تری را رقم بزنیم نه اینکه شهرداری صرفاً نقش پشتیبانی داشته باشد.

وی ادامه داد: اینجا اصفهان است، دایره عظیمی از علم آموزی در آن قرار دارد، شخصیت‌هایی همچون پرورش‌ها و شهید بهشتی‌ها در آن وجود داشتند که تبحر زیادی در تبیین موضوعات مختلف داشتند.

نادرالاصلی تصریح کرد: در این فرصت موجود از بستر مدارس پلی به سوی مسجد و مراکز فرهنگی و فرهنگسراها زده شود و از سوی دیگر شاهد حضور پررنگ روحانیت و نیروهای فرهنگی و فکری در مدارس باشیم، در اصفهان نیروهای فرهنگی و فکری کم نداریم.

وی اظهار داشت: محیط‌هایی که در اختیار آموزش و پرورش است در اختیار دانش آموزان قرار گیرد، از این امکانات فوق العاده برای موضوعات فرهنگی و فکری استفاده کنیم تا بتوان رو به جلو حرکت کرد.

برگزاری نمایشگاه «شهر دخت» در اصفهان

فرزانه کلاهدوزان رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه برنامه‌های متفاوتی همچون عصر ورزش طی تفاهم نامه با آموزش و پرورش ویژه اوقات فراغت اجرایی شده است اظهار کرد: مجلس مشورتی کودکان و نوجوانان به عنوان فرصت ارزشمند شکل گرفته است، کمیسیون‌های متناظر با شورا دارد که ظرفیت خوبی محسوب می‌شود.

وی از برگزاری نمایشگاه شهر دخت خبر داد افزود: تولیدات دانش آموزان دختر، هنرستان‌ها که تولیدات بی نظیری است در این نمایشگاه به نمایش گذاشته می‌شود.

رئیس کمیسیون خانواده، بانوان و جوانان شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: همکاری‌های خوبی هم در راستای برگزاری اردوها در مناطق شهری انجام شده است.

کد خبر 750743

دیگر خبرها

  • آموزش و پرورش طرح نماد را با جدیت بیشتری دنبال کند
  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چهارشنبه/۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • اصفهان مهد نیروهای فرهنگی و فکری است/دانش آموزان و نوجوانان مخاطبان اصلی برنامه‌های فرهنگی
  • دانایی و دارایی و تخصص اساس کار آموزش و پرورش باشد